Позната компанија ће отпустити више од 1.000 запослених

GS
Foto: X.com

ДЕТРОИТ - Амерички произвођач аутомобила Џенерал моторс (ГМ) објавио је данас да ће отпустити више од 1.000 запослених у својим софтверским и сервисним јединицама широм свијета.

Градимо будућност Џенерал моторса и морамо да доносимо храбре одлуке и дамо приоритет инвестицијама које ће имати највећи утицај, наводи се у саопштењу америчке компаније.

Како се наводи, фирма ће укинути око 600 радних мјеста у свом техничком кампусу у близини Детроита, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).

Ова одлука је донесена након прегледа операција послије одласка извршног потпредсједника за софтвер и услуге Мајка Ебота, додаје ГМ.

Приход америчког произвођача аутомобила Џенерал моторс у другом кварталу 2024. порастао је за 7,2 одсто на рекордних 47,97 милијарди долара, надмашивши очекивања агенције ЛСЕГ која је прогнозирала 45,46 милијарди долара.

Прилагођена зарада по акцији Џенерал моторса за други квартал 2024. износи 3,06 долара, такође изнад очекиваних 2,75 долара које је прогнозирао Волстрит.

"Било је то заиста сјајно прво полугиште и други квартал 2024, а наша позиција је таква да обећава веома јаку годину", прокоментарисао је финансијски директор Пол Џејкобсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана