Повријеђено девет, ухапшена три демонстранта

Глас Српске
Повријеђено девет, ухапшена три демонстранта

МAДРИД - Припадници шпанске полиције за разбијање демонстрација интервенисали су у четвртак увече како би спријечили демонстранте да се, трећи дан заредом, окупе на централном тргу у Мадриду, а према писању листа "Паис", деветоро људи је повријеђено и троје ухапшено.

AФП наводи да су полицајци кренули на стотине демонстраната, који од средине маја протестују због економске кризе, све веће незапослености и корупције политичара, а који су се у четвртак окупили испред зграде Министарства унутрашњих послова.

Француска агенција оцјењује да је ово најозбиљнији инцидент од почетка протеста.

Око 200 полицајаца било је распоређено око трга Пуерта дел Сол у центру шпанске престонице како би спријечило окупљање демонстраната, који су због тога кренули у протестну шетњу по граду, блокирајући саобраћај, док су над градом кружили полицијски хеликоптери.

Према ријечима једног очевица, када је колона стигла до зграде Министарства унутрашњих послова, изненада се појавило око седам или осам полицијских комбија, а полицајци су напали демонстранте, од којих је њих неколико задобило повреде главе, преноси AФП.

Полиција је, међутим, саопштила, како преноси "Паис", да су демонстранти нападнути пошто је један од њих почео да се пење на ограду министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана