Повратак у будућност: Дигитални потпис као прекретница у пословању у БиХ

ГС
Повратак у будућност: Дигитални потпис као прекретница у пословању у БиХ

НЕУМ - Дигитализација пословних процеса постаје императив у модерном свијету, а централна тачка те револуције је дигитални потпис. Босна и Херцеговина, са својим осцилацијама између тежње модернизацији и привржености традицији, стоји пред изазовом: како усвојити и имплементирати ову технологију у свом пословном окружењу? И док су неки сегменти друштва већ прихватили предности дигиталног потписа, постоји ли системска спремност за потпуну дигитализацију пословних процеса, почевши од самог потписа?

С обзиром на то да је техничка инфраструктура за примјену дигиталног потписа присутна, а законски оквир још увијек тражи свој коначни облик, поставља се питање: Да ли је БиХ спремна за потпуну трансформацију коју доноси дигитални потпис?

У свјетлу постављених питања с којима се БиХ суочава, , NetWork 11 конференција, која ће се одржати од 18. до 20. октобра у „Гранд Хотелу Неум“, доноси посебно занимљиву панел дискусију. Панел је насловљен "Повратак у будућност: Како дигитални потпис мијења пословање у БиХ?" и реализује се под покровитељством eCommerce асоцијaције у БиХ.

Кроз ову дискусију, стручњаци из различитих области пружиће свеобухватне увиде у свијет дигиталног потписа, његове предности, али и изазове који стоје пред БиХ.

Александар Мастиловић, консултант за ICT, Cybersecurity & Smart Cities, модерираће панел. Његова експертиза и аналитичке способности обећавају дискусију која ће пружити учесницима драгоцјене увиде и сазнања која могу директно унаприједити њихово разумијевање и примјену дигиталног потписа у пракси, поручују организатори.

Учешће у панелу узеће:

•        Амела Муфтић, CEO Halcoma, која ће пружити увиде о техничким и безбједносним аспектима дигиталног потписа.

•        Мерима Чарковић-Карасалиховић, адвокатица и чланица Управе eCommerce асоцијације у БиХ, пружиће експертске увиде у законодавне аспекте и изазове везане за дигитални потпис у БиХ.

•        Алмедин Кадрић, директор Penny плус и Penny маркета, представиће како компаније виде и адаптирају ову нову технологију.

•        Стипо Сумић, експерт за za Digital Trust Services - IT Системи Хрватска, понудиће увиде у најбоље праксе из регије.

•        Срђан Ожеговић, члан Управе ProCredit Bank, разговараће о имплементацији дигиталног потписа у банкарском сектору.

Очекују се разговори и дискусије које ће размотрити тренутно стање дигиталног потписа у БиХ, истражујући изазове и препреке на путу његове потпуне имплементације. Осим тога, фокус ће бити на едукацији и подизању свијести о предностима дигиталног потписа, нудећи увиде из регије и шире.

- “Повратак у будућност” неће бити само назив панела, већ и прилика за присутне да виде како дигитални потпис може преобразити пословну сцену у БиХ, постављајући темеље за транспарентнији и економски снажнији пословни амбијент. Кроз ову виталну дискусију, присутни ће бити упућени у процес који води ка потпуној дигитализацији потписивања, означавајући кључне кораке према дигиталном преобликовању у БиХ – наводе организатори.

За све оне који желе бити дио овог изузетног догађаја, напомена да су регуларне котизације у продаји до 9.октобра 2023. а за групне пријаве обезбијеђени су попусти. Све најновије информације могу се пронаћи на службеној страници конференције: www.networkkonferencija.bа,те на друштвеним мрежама Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана