Поводом Дана штедње поклањају 30.000 марака

Глас Српске
Поводом Дана штедње поклањају 30.000 марака

БAЊA ЛУКA - Хипо Aлпе Aдриа банка Бања Лука поклониће поводом Међународног дана штедње - 31. октобра, 30.000 марака у новцу и поклонима вртићима, школама, библиотекама, културно-умјетничким друштвима, удружењима која се баве дјецом са посебним потребама, болницама, домовима здравља и центрима за социјални рад.

Представници Хипо банке ће, од данас па до 31. октобра, у 15 градова РС у којима банка послује организовати низ донаторских активности којима се јавност настоји подсјетити на значење ријечи штедња и чињеницу колико је она важна за будућност, саопштено је јуче из банке.

- Међународни дан штедње у Хипо банци традиционално је посвећен најмлађима и институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој здравственој и социјалној заштити - рекао је директор банке Срећко Богуновић.

Из банке су подсјетили да је ово шеста година како Хипо промовише политику друштвено одговорног дјеловања на тржишту РС, а њени представници ће 31. октобра обићи сва породилишта у РС у мјестима у којима послује банка и родитељима дјеце која се роде на тај дан уручити штедну књижицу са улогом од 100 марака.

Међународни дан штедње обиљежава се на дан када је 1924. године у Милану одржан први међународни конгрес представника свјетских штедних установа, који су се састали са жељом да пронађу излаз из кризе проузроковане Првим свјетским ратом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана