Повећање броја путника и позитивно финансијско пословање

Срна
Повећање броја путника и позитивно финансијско пословање

Бањалука - Директор предузећа "Аеродроми Републике Српске" Мирослав Јањић рекао је Срни да је предузеће на чијем је челу прошле године остварило приходе од 3.880.232 КМ, да је разлика прихода у односу на расходе већа од 280.000 КМ, те да је на бањалучком аеродрому евидентирано и повећање броја путника.

Јањић је рекао да је Скупштина акционара предузећа данас прихватила извјештај о пословању и финансијски извјештај предузећа за прошлу годину којим се потврђује узлазни тренд пословања у односу на претходне године.


"Развој карго саобраћаја, односно ваздушног робног саобраћаја, јесте једно од наших трајних опредјељења и ми ћемо настојати да на томе радимо и даље", рекао је Јањић, додајући да су на данашњој сједници утврђене и измјене одлука које се односе на инвестициони циклус предузећа и његово прилагођавање управо развоју карго саобраћаја и набавци аеродромске опреме.

Јањић је нагласио да на бањалучком аеродрому још има простора за проширење путничког саобраћаја, те да ће се на развоју путничког саобраћаја радити у нардном периоду.

"Сматрамо да је свакодневни линијски превоз неминовност и свакодневна потреба коју заслужују и Бањалука и бањалучки аеродром, али и Република Српска и шира регија", рекао је Јањић.

На данас одржаној сједници акционари предузећа "Аеродроми Српске" разматрали и прихватили су извјештај независног ревизора, извјештај о раду Одбора за ревизију предузећа, те етички кодекс предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана