Потврђено "Гласу": "Финер" не долази у Маховљане!

М.М.Б.
Потврђено "Гласу": "Финер" не долази у Маховљане!

ХЕЛСИНКИ - Авио компанија „Финер" није присутна у БиХ и тренутно немамо планове за покретање било каквих рута у региону, казали су „Гласу Српске" у овој највећој авио комапније Финске.

Наиме, из Владе Српске је након посљедње сједнице саопштено да је прихваћена информацију о иницијативи авио компаније „Финер" за успостављање комуникације и сарадње.

- Влада Српске задужује Министарство саобраћаја и веза да упути писмо генералном директору авио компаније „Финер" за успостављање комуникације и сарадње, да активно учествује у разговорима са овом финском фирмом, као и да редовно информише Владу - саопштено је тада само кратко из Биро за односе са јавношћу Владе РС. 

Након тога, медији су пренијели информације да „Финер" долази у Српску те да ће та авио компанија организовати летове на релацији Хелсинки - Бањалука. 

Међутим, на питања које смо прослиједили на њихову адресу поводом усвојене поменуте иницијативе на сједници Владе Српске али и од када би могли да буду организовани летови са бањалучког аеродрома добили смо само кратак одговор, односно да не раде у БиХ, те да немају намјеру за покретање било каквих рута у региону. 

„Финер" је национална авио компанија Финске и уједно највећа компанија у тој земљ. 

Већински власник компаније је Влада Републике Финске с удјелом од 55,8 одсто. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана