Потребни инвеститори за отварање дрвопрерађивачког погона

Агенције
Потребни инвеститори за отварање дрвопрерађивачког погона

Крупа на уни – На састанку привредника општине Крупа на Уни формиран је одбор који је задужен да у периоду од годину дана нађе инвеститора заинтересованог за отварање дрвопрерађивачког погона у овој локалној заједници у којем би у почетку било запослено двадесетак радника.

За предсједника деветочланог Одбора изабран је архитекта Бошко Клашња, а секретар је правник Младен Дрљача.

Констатовано је да постоје реални услови за отварање погона из области дрвопрерађивачке дјелатности који би значајно побољшао економску ситуацију општине.

На састанку, који је синоћ одржан у Доњем Дубовику, административном сједишту општине Крупа на Уни, закључено је да је, с обзиром да се скоро 90 одсто становништва ове локалне заједнице бави пољопривредом као основном дјелатношћу, неопходно основати задругу која ће омогућити пласман производа.

Састанак је одржан на иницијативу кандидата Српске демократске странке за начелника општине Гојка Кличковића који је синоћ представио програм развоја ове рубне, изразито неразвијене подгрмечке општине.

„Треба омогућити услове да становништво Крупе на Уни живи од свог рада а општина треба да обезбиједи неопходне услове”, рекао је Кличковић.

Општина Крупа на Уни, настала од пријератног дијела општине Босанске Крупе, има око 2.500 становника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана