Потребан кредит за наставак рада

М. Ч.
Потребан кредит за наставак рада

ЗВОРНИК - Иако је ситуација у Фабрици глинице "Бирач" изузетно тешка, менаџмент улаже огромне напоре да обезбиједи процес рада, исплати плате и редовно измири обавезе за порезе и доприносе, саопштено је јуче из ове фабрике.

- Од априла 2010. године скоро редовно смо измиривали обавезе по основу пореза и доприноса. Са јучерашњом уплатом од 25.000 КМ, "Бирач" нема више дуг по текућим обавезама за порезе и доприносе које нису репрограмиране, те којима је рок плаћања истекао или чије плаћање није одгођено - рекао је предсједник УО фабрике Мартинас Угианскис.

Он је истакао да је једино рјешење замјена енергената и да су зато хитно потребна кредитна средства како би у процесу производње прешли са течног на чврсто гориво чиме би смањили трошкове, односно омогућили наставак рада фабрике.

- Aко не буде реализована ова инвестиција, фабрика неће моћи дуго издржати и бићемо приморани зауставити производњу, а то значи да ће без посла остати 1.000 радника - нагласио је он.

Предсједник фабричког Синдиката металаца и рудара Мијат Живковић рекао је да су радници забринути за судбину предузећа због погоршаних услова пословања, који су изазвани падом цијена алуминијума и глинице, те вртоглавим растом цијена енергената и других улазних сировина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана