Потписивање уговора идуће седмице

М. Ч.

БAЊAЛУКA - Скупштина акционара ГП "Крајина" донијела је јуче одлуку о куповини акција предузећа "Нови Јелшинград", а уговор о куповини требало би да буде потписан у уторак.

Потврдио је то "Гласу Српске" директор "Крајине" Борко Ђурић и додао да су сви присутни акционари подржали куповину "Новог Јелшинграда".

- Већ сада имамо велике планове за 'Јелшинград' и за ширење његовог пословања, али о томе ћемо детаљније говорити у уторак - рекао је Ђурић.

Представник радника Недо Никодиновић истакао је да је нови послодавац у протеклом периоду позвао одређене раднике и обећао им посао и покретање производње.

- Надамо се да ће производња бити покренута и да ће ово предузеће бити враћено на старе стазе. Јелшинград сасвим сигурно има капацитет за то - казао је Никодиновић.

Додао је да радници очекују да ће им, према ранијем договору са Министарством рада и борачко инвалидске заштите РС, бити повезан радни стаж.

Влада РС донијела је почетком септембра одлуку о продаји предузећа "Нови Јелшинград" - Фабрика алатних машина из Бањалуке ГП "Крајина" по цијени од 6,85 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана