Потписани уговори за финансирање туристичких пројеката

Aгенције
Потписани уговори за финансирање туристичких пројеката

Бањалука - Министар трговине и туризма Републике Српске Маида Ибришагић–Хрстић потписала је данас уговоре са субјектима којима је одобрено финансирање пројеката из области туризма у овој години, укупне вриједности око 750.000 КМ.

Од укупно 273 пројекта пристигла на јавни конкурс, укупно је прихваћено 80 пројеката који испуњавају услове из Уредбе о условима и критеријумима за додјелу намјенских средстава за развој туризма, саопштено је из ресорног министарства.

Наведена средства распоредиће се, између осталог, за реализацију промотивних активности у туризму, изградњу туристичке инфраструктуре и супраструктуре, израду туристичке сигнализације, реализацију туристичких манифестација којима се унапређује тржишна конкурентност у туризму, те изградњу, адаптацију или реконструкцију туристичко-угоститељских капацитета.

Хрстићева је изразила задовољство зато што је успјешно завршен јавни конкурс и процедура избора пројеката у туризму, те указала да средства планирана грантом у буџету Министарства нису довољна да би могла обухватити финансирање свих пристиглих пројеката.

Она је истакла да су бесповратна средства која Министарство додјељује добра прилика да се помогне развој различитих облика туризма у Републици Српској, те да ће са таквим активностима Министарство наставити и убудуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана