Потписан уговор о оснивањеу заједничке компаније за производњу трактора

Aгенције
Потписан уговор о оснивањеу заједничке компаније за производњу трактора

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић присуствовао је у Варшави потписивању Уговора о оснивању заједничке компаније за производњу трактора "Урсус", која ће бити лоцирана у Бијељини.Уговором је дефинисано оснивање заједничке фирме и процес производње, а трактори ће бити продавани на територији земаља бивше Југославије и Албаније. Планирано је да производња трактора почне у октобру, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Уговор су потписали директор "Бобар групе" Гаврило Бобар и предсједник Управног одбора "ПОЛ МОТ Холдинга" Андзеј Зарајчек, који су истакли да ће нова производња трактора подстаћи раст пољопривредног сектора у Српској, те ће аграр, који представља један од примарних ресурса Републике, овим још више ојачати.

Џомбић је изразио задовољство потписивањем уговора, те истакао пуну подршку Владе за покретање производње трактора у Бијељини, која је једина такве врсте у Српској и БиХ.

Премијер је посебно захвалио предсједнику Управног одбора Андзеју Зарајчеку што је одлучио да инвестира капитал у Српску, нагласивши да је Влада опредијељена да пружи пуни допринос и обезбиједи страним инвеститорима квалитетно и стабилно пословно окружење.

Потписивању уговора у Варшави присуствовала је амбасадор БиХ у Пољској Ковиљка Шпирић, представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске, те представници чланица "ПОЛ-МОТ групације".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана