Потписан уговор о додјели земљишта за изградњу зграде Полицијске управе на Палама

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ- Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Пала Бошко Југовић потписали су данас уговор којим је ова локална заједница додијелила МУП-у Српске земљиште за потребе изградње савременог објекта Полицијске управе Источно Сарајево.

Министар Лукач је, након потписивања уговора, рекао да је ријеч о објекту од пет хиљада квадратних метара, да је завршено идејно рјешење, док је главни пројекат у изради и да се надају да ће сљедеће године обезбиједити средства како би градња почела.

Лукач је истакао да ће бити потребно одређено вријеме да се изгради савремен објекат, који ће, како каже, ријешити положај и сједиште Полицијске управе на Палама за цијело Источно Сарајево.

Министар унутрашњих послова каже да је са начелником Југовићем разговарао о свим темама које су битне за ову општину, те указао на посебно добру сарадњу између Полицијске управе Источно Сарајево и општине Пале, што се огледа и у пројектима које ће заједно реализовати у будућем периоду.

Лукач је навео да је са Југовићем разговарао и о изградњи објекта полицијске станице на Јахорини јер је МУП-у веома битно да тамо имају станицу полције, посебно у зимском период али и љетњем, с обзиром да на планини борави много туриста.

"То је буквално један град са много људи који долазе са свих страна. Сви туристи у било ком туристичком центру желе да се осјећају безбједно и задатак наше полиције је да им то обезбиједи. Уз помоћ општине Пале и уз све пројекте свакао ћемо то успјети да урадимо", истакао је Лукач.

Југовић је рекао да се завршава израда пројектне документације и свега што је потребно да би се почело са изградњом модерног објекта Полицијске управе, који ће финансирати МУП и Влада Српске.

Он је навео да је са министром Лукачем разговарао и о изградњи објекта Полицијске станице на Јахорини.

"Јахорина се развија сваки дан све више, долази много туриста и полиција је неопходна на планини. Обезбиједили смо одређена средства и радимо пројектну документацију. Изградња објекта коштаће 500.000 КМ", рекао је Југовић.

Он је навео да је са Лукачом разговарао и о актуелној безбједносној ситуацији на подручју Пала, да су анализирали ситуацију у вези пандемије вируса корона, као и о раду инспекцијских органа.

Југовић је додао да је то био само један од састанака у низу који ће допринијети даљој сарадњи МУП-а Српске и локалне управе. Начелник општине Пале је похвалио рад Полицијске управе Источно Сарајево на челу са начелником Бранимиром Шеховцем.

"Ми смо ту да заједно реализујемо све пројекте који се тичу безбједности и бољег живота грађана општине Пале", рекао је Југовић.

Током данашње посјете Палама Лукач је изјавио да систем видео-надзора у овој локалној заједници добро функционише и даје добре резултате, те да ће у наредном периоду бити проширен, с циљем боље безбједности грађана.

Лукач је нагласио да је, од како је успостављен видео-надзор, више од 40 кривичних дјела на подручју Полицијске управе Источно Сарајево откривено управо кроз истраге користећи камере распоређене на читавом подручју града Источно Сарајево.

"То се показало као веома добро. Свакако ћемо наставити да надограђујемо тај систем, као што радимо и у свим другим општинама широм Републике Српске и са другим локалним заједницама. То је веома битан сегмент за МУП, али и за безбједност свих наших грађана широм Српске", рекао је Лукач новинарима након састанка са начелником општине Пале Бошком Југовићем.

Министар Лукач је посјетио и Полицијску управу Источно Сарајево и на састанку са начелником Бранимиром Шеховцем констатовано да је стање безбједности на подручју Управе задовољавајуће.

Лукач рекао је био и у посјети Сокоцу и навео је да полиција на подручју те општине веома добро ради свој посао и да је стање безбједности на веома задовољавајућем нивоу.

Лукач је новинарима приликом данашње посјете Полицијској станици Соколац рекао да у тој локалној заједници нема тежих кривичних дјела, нема ствари које би могле да узнемире становништво, те да полиција веома добро ради свој посао.

"Полиција на Сокоцу је доста добро опремљена и технички, са возилима и свим оним што је потребно да би могла активно да ради свој посао и буде сервис грађана, који ће моћи у сваком тренутку да интервенише на њихов позив, што се на Сокоцу сваки дан интензивно и ради", навео је Лукач.

Посјета Лукача Полицијској станици Соколац, организована је у оквиру обиласка Полицијске управе Источно Сарајево.

Након посјете Полицијској станици на Сокоцу, Лукач ће посјетити општину Власеница, гдје ће разговарати са начелником те општине Мирославом Краљевићем и обићи мјесто изградње објекта Полицијске станице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана