Потписан Меморандум о продуктоној берзи у агробизнису

Aгенције
Потписан Меморандум о продуктоној берзи у агробизнису

Бањалука - Начелник општине Лакташи Милован Тополовић и директор Бањалучке берзе Милан Божић потписали су данас Меморандум о реализацији пилот пројекта "Продуктна берза" за јачање предузетничке инфраструктуре у области агробизниса путем пројектовања платформе за трговање производима из ове области, те обуке корисника и њеног пробног кориштења.

Пројекат ће до краја наредне године бити реализован у три фазе, које подразумијевају дефинисање пројектних захтјева, пројектовање и израду платформе те имплементацију и праћење реализације, саопштено је из општине Лакташи.


Тополовић је истакао да је ова идеја добра и да би могла допринијети јачању тржишта агробизниса, јер се пољопривредним произвођачима омогућава да своје производе изложе на интернет платформи путем Бањалучке берзе и на тај начин брже, јефтиније и ефикасније тргују.

Он је изразио наду да ће пројекат заживјети и најавио да ће ова локална заједница у наредном периоду уложити велике напоре да упозна све учеснике у агробизнису са подручја општине о могућностима које нуди овај пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана