Потписан меморандум о изградњи и финансирању гасовода

Срна
Потписан меморандум о изградњи и финансирању гасовода

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор "Сарајево-гаса" Недељко Елек и генерални директор пословнице кинеске корпорације АВИК у Републици Српској Веј Пинг потписали су данас у Источном Сарајеву Меморандум о разумијевању за изградњу и финансирање гасовода.

Елек је истакао да данас потписани документ потврђује озбиљност намјере да пројекат гасификације источног дијела Републике Српске буде завршен што прије, али и снагу гаранције Владе Републике Српске на коју се за пар мјесеци јавио велики број кредитора и потенцијалних финансијера овог пројекта.


"Желим да захвалим Влади, предсједнику Владе, министрима финансија и енергетике, начелницима општина, свима који су помогли овом пројекту", рекао је Елек.

Према његовим ријечима, ово је велики дан и за општине Шековићи, Милићи, Власеница и Хан Пијесак, јер се ради о историјском пројекту који се дуго чека.

Констатујући да изградњом ски-центра "Игришта" и гасовода долазе сигурно много бољи дани за Власеницу и Хан Пијесак, Елек је изразио увјерење да за двије године неће бити могуће препознати тај крај.

Веј је рекао да је потписивање Меморандума нови корак у сарадњи са Републиком Српском, али и корак даље за саму компанију.

"Ми већ имамо добру сарадњу са Републиком Српском - тренутно је у изградњи хидроелектрана Бистрица, а такође радимо на развоју фабрике за савијање металних цијеви, тако да је ово је само један корак даље", истакао је Веј.

Он је захвалио Влади Српске и за добијену прилику, обећавајући да ће то повјерење бити оправдано.

Потписивању меморандума присуствовали су начелници општина Источног Сарајева, Милића, Власенице, Шековића и Хан Пијеска и представник Града Источног Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана