Постигнут консензус о подјели активе ипасиве СФРЈ

Глас Српске
Постигнут консензус о подјели активе ипасиве СФРЈ

СAРAЈЕВО - Представник БиХ у Комитету за сукцесију финансијске активе и пасиве СФРЈ Љубиша Владушић рекао је јуче да су његова очекивања, на састанку Сталног мјешовитог комитета држава сукцесора у Београду прошле недјеље, у највећој мјери испуњена, а успјех састанка видљив је по томе што је консензусом донесено шест препорука за власти држава сукцесора, с циљем примјене овог Споразума, пренијела је Срна.

Владушић је рекао да је у Београду први пут показана жеља свих делегација земаља сукцесора за договором, као и да су отворена друга важна питања, попут неријешеног питања осам мјешовитих банака, од којих су двије у међувремену ликвидиране.

Он је подсјетио да је, према Споразуму о питањима сукцесије, ријеч о износу од 645,55 милиона долара који је процијењен у марту 2001. године, те да је послије потписивања Споразума накнадно тадашња Народна банка Србије и Црне Горе обавијестила државе сукцесоре да се на рачунима налази износ од 56,67 милиона долара, за 588,88 милиона долара мање него што је Споразумом дефинисано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана