“Поште Српске” у плусу 1,87 милиона КМ

Милијана Латиновић
“Поште Српске” у плусу 1,87 милиона КМ

БАЊАЛУКА - “Поште Српске” завршиле су прошлу годину у плусу од 1,87 милиона марака, наведено је у финансијском извјештају који је објављен на интернет страници Бањалучке берзе.

Генерални директор “Пошта Српске” Миладин Радовић рекао је за “Глас Српске” да је предузеће за поштански саобраћај Републике Српске, упркос бројним отежавајућим околностима, у 2021. години постигло највећи раст укупних прихода од 5,65 милиона марака.

- Остварен је нето добитак у износу од 1,87 милиона марака, што представља повећање за 3,7 милиона КМ, те су на тај начин “Поште Српске” оствариле свој историјски најбољи пословни резултат - истакао је Радовић и нагласио да је овакав пословни резултат остварен захваљујући тимском раду управе предузећа и свих запослених.

Додао је да су, упркос поремећајима на тржишту новца, робе и услуга, те проблемима узрокованим пандемијом вируса корона, остварили раст пословних прихода од 5,3 милиона марака.

- У овој години одлуком управе предузећа и у договору са синдикатом, уз подршку Министарства саобраћаја и веза РС, а по основу оствареног резултата, договорено је да се свим радницима повећа плата и то смо реализовали од 1. јануара ове године. Плате су линеарно повећане за 50 марака сваком запосленом - рекао је Радовић.

Додао је да предузеће тренутно запошљава око 2.500 радника.

- С обзиром на то да се обим посла свакодневно повећава, као и број пошиљака, биће сигурно и повећања броја радника, али искључиво у дјелу брзе поште и преноса пошиљки - казао је Радовић.

Први човјек “Пошта Српске” најавио је и дигитализацију поштанских услуга, ширу доступност и олакшано пословање и то кроз мобилну апликацију “Пошта Српске”. 

- Мобилна апликација би нашим корисницима у земљи и иностранству требало да омогући плаћање свих врста рачуна на једноставан и доста лакши начин, а њен пут на дигиталним платформама требало би да почне до краја прве половине ове године - нагласио је Радовић.

Према подацима наведеним у извјештају објављеном на Бањалучкој берзи, “Поште Српске” су 2020. годину завршиле са минусом од 1,82 милиона марака.

Организација

Запослени у “Поштама Српске” распоређени су у дирекцији и десет јединица за поштански саобраћај и Специјализованој радној јединици за информационе услуге. У оквиру “Пошта Српске” тренутно је организовано 227 јавних поштанских мјеста, чиме су поштанске услуге доступне на цијелој територији Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана