Поште Српске у незавидној пословној ситуацији

Агенције
Поште Српске у незавидној пословној ситуацији

Бањалука - Предузеће за поштански саобраћај Републике Српске због непоштовања Закона о поштанским услугама налази се у незавидној ситуацији, а мањак посла и вишак запослених тренутно је највећи проблем овог предузећа, закључено је на редовној сједници директора Пошта Српске, преносе агенције.

У саопштењу Пошта Српске се наводи да је основни проблем немогућност вршења поштанске услуге усљед непоштивања наведеног Закона од највећих корисника поштанских услуга, који имају паралелне доставне службе, нису регистровани за вршење ове дјелатности, нити плаћају лиценцу за рад Агенцији за поштански саобраћај БиХ.

- Поште Српске основала је Влада Републике Српске због вршења поштанске дјелатности на комплетној територији Републике Српске. Законом није предвиђен економски просперитет система, јер поштанска услуга мора, и јесте доступна свим становницима Српске, под једнаким условима, а посљедица тога су 173 поште које послују негативно, од укупно 262 поште - додаје се у саопштењу.

Директори радних јединица, затражили су од Управе предузећа да упути апел Влади Републике Српске да се у потпуности поштује наведени Закон који регулише вршење поштанског саобраћаја, јер се намеће питање оснивања и функције Пошта Српске.

- Поште Српске још опстају захваљујући великим напорима свих запослених, али ако се настави овај негативни тренд, Пошта ће постати још један велики “губиташ” Републике Српске. То може бити спријечено потпуном примјеном наведеног Закона, појачаним инспекцијским надзором, те судским пресудама у складу са одредбама Закона - истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана