“Поште Српске” и “Микрофин осигурање” потписали уговор о заступању у осигурању имовине

Агенције
“Поште Српске” и “Микрофин осигурање” потписали уговор о заступању у осигурању имовине

Бањалука - Директор “Пошта Српске” Јасминка Кривокућа и директор “Микрофин осигурања” Бањалука Бране Ступар потписали су данас Уговор о заступању у осигурању имовине, јавиле су агенције.

Потписивање уговора представља почетак друге фазе заступања, коју су “Поште Српске” најавиле почетком ове године, по добијању лиценце од Агенције за осигурање Републике Српске.

- Основни бенефити за потенцијалне кориснике су лакоћа и једноставност са којом је сада доступна ова врста осигурања, управо захваљујући разгранатој поштанској мрежи - рекла је Кривокућа новинарима након потписивања уговора.

Она је додала да ће овај посао бити додатни приход “Пошта Српске”.

Кривокућа је истакла да је осигурање имовине значајан вид осигурања, нагласивши да “Поште Српске” имају распрострањену мрежу јединица поштанске мреже и огромне капацитете.

- У свијету је сасвим нормално да пошта ради све те врсте послова за друге институције, попут банкарских и осигуравајућих друштава - рекла је Кривокућа.

Она је нагласила да је најбитнији критеријум због кога су се “Поште” опредијелиле за “Микрофин осигурање” био стопроцентна исплата штете.

Ступар је рекао да је овај уговор са “Поштама Српске” од огромног значаја за раст малопродајне мреже “Микрофин осигурања”.

Према његовим ријечима, “Поште Српске” имаће 30 одсто од склопљених премија по тарифама “Микрофин осигурања”.

- Овај уговор подразумијева да ће “Поште Српске” као заступник за рачун “Микрофин осигурања” потписивати одређене полисе осигурања, прије свега, имовинске, путно и каско осигурање, осигурање од провалне крађе и разбојништва, осигурање пољопривредних машина од лома и других опасности, као и пакетно осигурање имовине домаћинства и ствари у домаћинству - појаснио је Ступар.

Осим куповине полисе осигурања, на свим шалтерима пошта у Републици Српској корисници ће моћи добити све информације о производу “Микрофин осигурања”, начину уплате и предностима осигурања имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана