Постављање камена темељца за фирму Зеохем

Срна
Постављање камена темељца за фирму Зеохем

Зворник - Полагањем камена темељца, фирма "Зеохем" из Швајцарске почеће сутра са својом истоименом фирмом из Зворника изградњу сопствене фабрике у овом граду, саопштено је из зворничког "Зеохема".

Швајцарска фирма "Зеохем" недавно је купила 5.400 метара квадратних индустријског земљишта за градњу своје фабрике у Зворнику. Планирано је да радови буду завршени до краја 2017. године, а новоизграђена фабрика ће производити молекуларна сита у праху, специјалне зеолите и силикатне хроматографске гелове.


Извршни директор "Зеохема" Алојз Валдбург-Цаил каже да ће овај производни погон за производњу молекуларних сита у праху /PURMOL/, специјалних зеолита
/ZEOprep/, као и силикатних хроматографских гелова /ZEOflais/ увелико повећати компетитивност компаније на глобалном нивоу.

Нова фабрика "Зеохем", која је дио инвестиције вриједне око девет милиона швајцарских франака, требало би да буде пуштена у пробни рад крајем 2017. године, док ће запошљавати око 40 радника.

Овај нови "европски" погон "Зеохема" налази се у непосредној близини компаније "Алумина", која је дугогодишњи партнер "Зеохема".

У компанији "Алумина" изражавају задовољство због доласка "Зеохема" у Зворник.

"Ми смо задовољни што жЗеохемж наставља сарадњу са нама на овај начин", каже предсједник Управног одбора компаније "Алумина" Милорад Мотика.

Мотика додаје да су ове компаније постигле завидну заједничку сарадњу, како у пословном, тако и у технолошком смислу и овај пројекат ће свакако потпомоћи да се положај и "Алумине" учврсти на свјетском тржишту.

Извођачи радова на изградњи нове фабрике "Зеохем" су домаће фирме из окружења.

Групација CPH је међународна активна разнолика идустријска група са сједиштем у Швајцарској и која развија, производи и дистрибуира производе из хемијске индустрије, индустрије папира и индустрије фармацеутских паковања.

Група CPH и њене кћерке одражавају производњу у седам производних јединица, које се налазе у Швајцарској, Њемачкој, Кини и сада у Зворнику.

Промет Групације у 2015. години износио је 420 милиона швајцарских франака и акције холдинг компаније CPH /CPH Cheime + Papier + Holding AG / су улистане на СИКС швајцарској берзи хартија од вриједности, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана