Поштанска штедионица нови власник Комерцијалне банке

Ј. С.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Банка Поштанска штедионица а.д. Београд данас је постала власник Комерцијалне банке а.д. Бањалука након успјешно финализоване купопродајне трансакције на Бањалучкој берзи.

Како је казао предсједник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић у тој аквизицији препознали су потенцијале, нарочито у сегменту пословања са становништвом, али и чињеници да данас у Српској не постоји нити једна банка са већинским капиталом Републике Србије.

- Као банка која је 100 одсто у власништву државе Србије и са јасно артикулисаним државним интересом, бићемо својеврстан финансијски аутопут између Србије и РС. Долазимо са јасном мисијом да финансијски подржимо и становништво и привредне субјекте како би економија Српске, као и Србије, ишла сигурним и динамичним корацима напред - казао је Кекић. Он је нагласио да сви клијенти Комерцијалне банке Бањалука могу неометано да наставе да користе производе и услуге које су имали у тој банци.

- Комерцијална банка, сада Банка Поштанска штедионица, наставиће са пружањем услуга, а већ почетком наредне године изаћи ћемо са новим услугама и бенефитима, прије свега за становништво - рекао је Кекић.

Уговор о купопродаји Комерцијалне банке Бањалука, Банка Поштанска штедионица и Комерцијална банка а.д. Београд потписале су 27. октобра ове године, а куповина 100 одсто акција на Бањалучкој берзи реализована је по добијању сагласности регулаторних тијела Агенције за банкарство РС, Народне банке Србије и Комисије за заштиту конкуренције Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана