Пословни савјет до краја године

Глас Српске
Пословни савјет до краја године

СAРAЈЕВО - У економској сарадњи између БиХ и Мађарске дошло је до значајног помака послије првог засиједања Заједничке комисије за економску сарадњу двије државе, које је одржано прошле године у Сарајеву, уз низ промотивних активности и форума, констатовано је јуче на другом засиједању ове комисије у Будимпешти, пренијела је Срна.

Представници трговинских комора БиХ и Мађарске договорили су сарадњу ових институција и формирање пословног савјета до краја ове године.

Aгенција за национални развој Мађарске понудила је и пуну сарадњу у институционалној изградњи и интеграцијским процесима према ЕУ.

На засиједању су разматрани економски показатељи развоја партнера, као и међусобни билатерални односно трговински односи, а дат је осврт и на цјелокупно стање економије и финансија у региону и свијету.

Разматрана је и сарадња у секторима енергетике, индустрије, грађевинарства, пољопривреде, транспорта, туризма, заштите животне средине, малих и средњих предузећа, те одређивање нових заједничких и повезаних финансијских пројеката у оквиру билатералне сарадње, саопштило је Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана