Послије 40 годдин Мек остао без Хајнца

Танјуг
Послије 40 годдин Мек остао без Хајнца

Највећи ланац ресторана брзе хране Мек Доналдс саопштио је да послије 40 година, планира да прекине сарадњу са произвођачем кечапа Хајнц.

Разлог је смјена на челу Хајнца, којом сада управља Бернардо Хеес, бивши генерални директор конкурентног ланца Бургер кинг ворлдвајд, пренио је Ројтерс.

“Због недавних промјена у руководству Хајнца одлучили смо да у наредном периоду успоставимо сарадњу са другим испоручиоцима”, наведено је у саопштењу Мек Доналдса.

Ројтерс је додао да ће промјена бити уочљивија у прекоморским земљама него у САД. Кечапе Хајнц Мекдоналд нуди на два домаћа тржишта - у Питсбургу и Минеаполису.

Компанију Хајнц је у јуну за 28 милијарди долара купила група Беркшир Хатавеј чувеног америчког инвеститора и милијардера Ворена Бафета и инвестициони фонд повезан са компанијом 3Г кепитал менаџмент. Према америчким медијима то је било до сада највеће преузимање у прехрамбеној индустрији. Хеес је непосредно послије тога именован за генералног директора.

Хајнц је водећи свјетски произвођач кечапа и других намирница и зачина. Компанија производи хиљаде прехрамбених производа у фабрикама на шест континената који се продају у више од 200 земаља свијета.

Компанија Хајнц, према Ројтерсу, није коментарисла одлуку Мекдоналдса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана