Поскупљења отежала пословање

М. Ч.
Поскупљења отежала пословање

БAЊAЛУКA - Повећање цијена хране за краве за 44 одсто на годишњем нивоу и пад цијене откупа свјежег сировог млијека за 34 одсто, не само "Фармланду" него и свим осталим произвођачима млијека у Европи, узроковало је пословање испод прага ликвидности.

Рекао је ово предсједник Управног одбора "Фармланда" Драган Васиљевић, коментаришући ревизорски извјештај овог предузећа у којем је наведено да је губитак лани износио око 3,3 милиона марака.

- Посљедице су нису одразиле тренутно, из простог разлога што је наша фирма имала адекватну залиху хране. Како се ни крајем 2009. године стање није стабилизовало, а Влада РС није била у финансијској могућности да субвенционише пољопривреду, као што су учиниле све земље у ЕУ, морали смо зауставити започете пројекте и излазити из несигурне и непредвидиве зоне пословања. Због тога смо у 2009. години пословали са 280.000 КМ већим мјесечним трошковима и приходовали 230.000 КМ мјесечно мање - рекао је Васиљевић и додао да су се финалне посљедице показале у 2010. години, као што је видљиво из ревизорског извјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана