Поскупјело гориво

Марина Чигоја
Поскупјело гориво

БAЊA ЛУКA - На већини бензинских пумпи у Српској гориво је од ноћас скупље за шест до десет фенинга и сада кошта између 1,60 и 1,70 марака, потврдио је предсједник Удружења власника бензинских пумпи Војин Митровић.

Он је рекао да су цијене у Семберији нешто ниже у односу на остали дио Српске и да ће тамо оне бити измећу 1,55 и 1,65 марака.

- Постоји одређена разлика у цијенама, у Семберији је гориво стандардно јефтиније, тако да ће евродизел коштати око 1,55 марака, а бензини између 1,60 и 1,65 марака - истакао је Митровић.

Додао је да се повећање цијена очекује на већини пумпи јер због ликвидности и економске кризе дистрибутери имају мале залихе, које су вјероватно потрошене.

На бензинским пумпама широм РС потврдили су да је гориво од ноћас скупље.

На "Крајинапетролу" гориво је у просјеку скупље за шест фенинга, тако да евродизел кошта 1,63, док су бензини између 1,68 и 1,71 марака, кажу на овој пумпи.

Гориво је од ноћас скупље и на "Петроловим" пумпама, а нова цијена евродизела је 1,59, безоловног бензина 1,63, а супера 1,65 марака.

На бензинској пумпи "Нешковић" у Бијељини евродизел и безоловни бензин поскупјели су у сриједу и тренутна цијена им је 1,48 односно 1,55 марака.

Гориво је од јуче је скупље и у Србији у просјеку за десетак фенинга, преносе тамошњи медији. До поскупљења нафтних деривата, како наводе, дошло је због тога што је цијена нафте од посљедње корекције цијена, у просјеку повећана за 8,92 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана