Пошиљке из Кине затрпале поштаре

Маријана Миљић
Пошиљке из Кине затрпале поштаре

Бањалука, Сарајево - Пошиљке пристигле из Кине затрпале су магацине домаћих пошта, али су поштари успјели да се изборе са тим таласом и испоруче пошту на наведене адресе.

У "Поштама Српске" навели су да су се са таласом пошиљки из Кине суочавали од 25. децембра па све до 7. јануара и били буквално затрпани.

- Вреће пошиљака су нам просљеђивале "БХ Поште" које су надлежне за пријем међународних пошиљака. Поштари су, упркос празницима, успјели да на вријеме доставе све пакете. Уколико и у идућим данима добијемо нове пошиљке из Кине наши радници ће одговорити том задатку и на вријеме доставити све пошиљке - поручили су из "Пошта Српске".

Навели су да се слична ситуација понавља већ годинама, јер грађани наручују скоро сваке године у исто вријеме, односно пред новогодишње празнике, на тоне пошиљака из Кине и других земаља.

"БХ Пошта" у Сарајеву запримила је од 4. до 8. јануара 11 тона поштанских пошиљки из међународног саобраћаја, а највише их је пристигло из Кине.

- Пошиљке смо запримили посредством Међународног аеродрома Сарајево. Након отварања поштанских врећа утврдили смо да је ријеч о великом броју пошиљака са отиснутим поштанским жигом из октобра и новембра прошле године. Процјењујемо да је 90 одсто укупне количине приспјелих пошиљака са кашњењем у приспјећу у БиХ - навели су у "БХ Поштама".

Нагласили су да је евидентно да су пошиљке намијењене тржишту БиХ задржане у транзитним државама или на аеродромима.

- "БХ Пошта" као одредишни оператер не може утицати на избор руте транспорта поштанских закључака у приспјећу - истакли су у "БХ Поштама".

Ријеч углавном о наруџбама које су грађани наручили путем интернета.

- Уручење пошиљки организовано је по стандардним процедурама, а радници ће настојати да сви купци добију своје пакете на вријеме - поручили су из "БХ Пошта".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана