Посао за 16.000 људи

В. П.
Посао за 16.000 људи

Бањалука - Представници Америчке агенције за међународни развој (USAID), Шведске развојне агенције (SIDA) и власти Бањалуке, Приједора, Котор Вароша, Лакташа, Мркоњић Града и Теслића потписали су у петак у Бањалуци споразум о реализацији пројекта унапређења локалног развоја (GOLD).

Директор економског одјељења USAID-а у БиХ Томас Рохас  рекао је да је пројекат вриједан 20 милиона долара и обухвата 48 локалних заједница у БиХ.

- Пројекат ће трајати пет година и требало би да допринесе отварању 16.000 нових радних мјеста. У контакту с грађанима чули смо да су им највећи проблеми незапосленост и нетранспарентност локалних власти, што ћемо овим пројектом настојати да отклонимо - додао је Рохас.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да су пројекат препознали као изузетно добру шансу за оживљавање привредног амбијента. Он очекује да ће у сљедећих пет година бити отворено неколико хиљада нових радних мјеста, од којих ће многа бити у Технолошком бизнис парку, гдје је већ запослено око 100 радника. Начелник општине Градишка Зоран Латиновић нагласио је да ова локална заједница располаже изванредним потенцијалима за развој воћарства, док је први човјек Котор Вароша Далибор Вучановић истакао да ће реализацијом овог пројекта бити створени бољи услови за живот грађана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана