Посао тражи 4.461 лице

Агенције
Посао тражи 4.461 лице

Теслић - На евиденцији Бироа за запошљавање у Теслићу у првом тромјесечју ове године било је 4.461 незапослено лице, што је за око 160 незапослених лица више него претходне године, наведено је у Информацији о стању о запошљавању на подручју општине коју је сачинила ова установа.

У информацији је наведено да су на евиденцији Бироа тренутно 163 лица са високом стручном спремом, што је за пет више него претходне године, а чак 60 више него 2010. године. Међу њима најбројнији су дипломирани економисти, правници, саобраћајни инжењери и професори разредне наставе.

Прошле године са евиденције теслићког бироа брисано је 2.268 лица, од чега највише због нередовног јављања - 1.192 лица, док је по основу запослења брисано 905 лица. Остали разлози су пензионисање, пресељење у друге средине, смрт или губици радне способности, наведено је у информацији.

Повећање броја незапослених је углавном посљедица економске кризе, јер се на евиденцију теслићког бироа у посљедње вријеме пријављују радници који су технолошки вишак, због престанка рада на одређено вријеме и споразумног прекида рада.

На евиденцији незапослених нема теслићких дефицитарних занимања - професори физике и математике, њемачког језика, ликовне и музичке културе, те дипломираних фармацеута, наведено је у информацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана