Пореску управу криве за блокаду

Ж. Д.
Пореску управу криве за блокаду

Источно Сарајево - Радници предузећа "Енергоинвест - Расклопна опрема" (РАОП) у Источном Сарајеву одржали су данас у кругу фабрике мирни протест и поново апеловали на надлежне институције да убрзају рјешавање проблема предузећа.

Радници као главног кривца за стање у фирми сматрају Пореску управу Републике Српске.

- Главни кривац за неодржавање лицитације, која је била заказана за 21. јун, јесте Пореска управа, јер је њихова представница Јелица Николић на ту лицитацију дошла потпуно неспремна - рекао је представник Синдиката РАОП-а Раде Васковић.

Говорећи о проналажењу стратешког партнера за ову фирму, Васковић је навео да се на купца РАОП-а чека још од 16. маја, да су двије лицитације одгођене и да је задња пролонгирана због Николићеве.

- Суд је заказао лицитацију за 22. јули и вјерујемо да ћемо до тада ступити у контакт са руским партнером да видимо које су њихове намјере. Ако планирају да радимо, добро је, али ако има друге намјере, сигурно нећемо дозволити да та имовина буде продата том партнеру - казао је Васковић.

Он тврди да је ријеч о извјесној руској фирми "Вектор" из Москве, али са њеним представницима још није успостављен озбиљнији контакт.

Раде Васковић је најавио да ће у понедјељак отићи у Владу РС да виде шта ће даље бити. Навео је да у РАОП-у 22 радника чекају да иду у пензију и да су испунили услове за то, али да не могу остварити своја права због неуплаћеног стажа. Остали нису примили плате 36 мјесеци.

Извјештај

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић обећао је помоћи радницима, али је истакао да је кључ рјешења проблема у надлежним институцијама Републике Српске, које би требало да пронађу стратешког партнера за РАОП.

За 9. јул договорено је да Ћосић радницима поднесе извјештај о преговорима синдиката РАОП-а са Владом Републике Српске, у којима ће лично посредовати.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана