Понуда Мола хрватској влади

Танјуг
Понуда Мола хрватској влади

Загреб - Мађарска нафтна компанија Мол понудила је хрватској влади да откупи њен удио у Ини.

Уколико Загреб то не прихвати, Мол ће свој удио продати неком другом, изјавио је потпредсједник управног одбора мађарске компаније Сандор Чањи.

"Продаја удјела у Ини није у интересу Мола који је, прије свега, заинтересован за то да Ина послује на тржишним основама. Али, ако нема другог рјешења, жељели бисмо да будемо поштени", рекао је Чањи у интервјуу за мађарско издање магазина Форбс, а преноси хрватски Пословни дневник.

"Знамо да је то кључна компанија за Хрватску, дио њеног националног идентитета, и зато смо хрватској држави понудили откуп. То би било у интересу обије стране", објашњава Чањи, који је уједно и предсједник управе и извршни директор мађарске ОТП банке.

Према његовим ријечима, уколико хрватска влада не буде могла, или не буде жељела да ову понуду прихвати, Мол ће тражити друге прилике за улагања, али не у региону.

Аналитичари банке HSBC оцијењују да то питање вјероватно неће бити рјешено ове године, а можда ни у првом тромјесечју 2014, будући да би преговори с хрватском владом могли трајати недјељама, или чак мјесецима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана