Помоћи привредницима да пласирају робу у иностранство

Aгенције
Помоћи привредницима да пласирају робу у иностранство

Бањалука - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић рекао је да је циљ ресорног министарства да помогне упјешним домаћим произвођачима да пласирају производе на страно тржиште.

"Министарство жели да помогне успјешним привредницима који покушавају да пласирају своје производе на тржиште западне Европе", рекао је Видовић новинарима у Бањалуци након посјете бањалучкој фирми "МБ Импекс".

Он је додао да је ријеч о компанији у експанзији, која запошљава 40 радника и која планира да своје воћне ракије пласира на западно триште. "Циљ нам је да видимо на који се начин производи ове компаније могу добро изрекламирати и пласирати на просторе Њемачке, Аустрије и комплетног западно-европског тржишта", истакао је Видовић.

Према његовим ријечима, циљ ресорног министарства је да се и приликом великих прослава, као што ће бити обиљежавање Дана Републике у Штутгарту, обезбиједи што више домаћих привредника који ће на тим догађајима представити своје производе.

Директор и власник "МБ Импекса" Милан Балач рекао је да ова компанија своје производе извози у 11 земаља свијета, међу којима су САД, Аустралија, Нови Зеланд, а у току су и преговари са Кином.

"Подршка Владе значиће нам много, јер то значи да нисмо сами. Договорили смо се да будемо подршка на прослави Дана Републике, а договараћемо и даљу сарадњу", додао је Балач.

Он је истакао да му је драго што је Влада Републике Српске баш ову компанију препознала као извозни потенцијал, јер је врло тешко пласирати алкохолне производе на страно тржиште, али су реакције веома добре, због чега је сигуран у успјех.

Састанку је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Штутгарту Мићо Ћетковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана