Пољска фирма сели дио производње у Бањалуку

С. А.-В. П.
Пољска фирма сели дио производње у Бањалуку

Бањалука - Представници текстилног предузећа "Крис лајн" из Пољске заинтересовани су да дио производње преселе у Бањалуку, а коначну одлуку донијеће у наредних десет дана.

Власник "Крис лајна" Марзена Пудловска казала је да планирају да дио производње преселе у БиХ, а да је једна од потенцијалних локација Бањалука.

- Разговарали смо о могућностима изнајмљивања простора за покретање производње. Касније бисмо можда могли размишљати о куповини, али о томе бисмо нешто конкретније могли рећи тек идуће године - казала је Пудловска.

Предузеће "Крис лајн" већ 23 године се бави производњом женског веша. Имају око 200 запослених, а производе највише извозе у Њемачку, Русију, САД и Грчку.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је након састанка са власником пољске фирме да су предочили све оно што град нуди као највећи центар у регији.

- Уколико одлуче да у нашем граду покрену производњу у првој фази би било запослено од 50 до 70 људи. Касније би, према плановима развоја фирме, ишли на додатна улагања и запошљавање - рекао је Гаврановић.

Он је додао да ово предузеће тражи простор до 500 метара квадратних, а једна од понуђених локација налази се у будућој пословној зони у Рамићима.

Предсједник Подручне привредне коморе регије Бањалука Горан Рачић рекао је да Бањалука и РС у текстилној индустрији нуде најповољније услове у региону.

- Потенцијалним инвеститорима смо објаснили да је трошак радне снаге у Српској у текстилној индустрији у односу на друге гране нижи за 80 евра уколико се узме у обзир просјечна плата од 250 евра - рекао је Рачић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана