Полиција увела раднике у објекат Медицинске електронике

Ведрана Кулага
Полиција увела раднике у објекат Медицинске електронике

БAЊA ЛУКA - Радници Дијагностичког центра, уз помоћ судске полиције и припадника Центра јавне безбједности Бања Лука ушли су јуче, послије 18 дана, у објекат "Ц" "Медицинске електронике", потврдила је "Гласу Српске" предсједник Синдикалне организације овог центра Татјана Курбалија.

Она је рекла да је радницима Дијагностичког центра коначно допуштено да уђу у просторије "Медицинске електронике" и да наставе да обављају здравствену дјелатност.

- У три амбуланте Дијагностичког центра здравствена дјелатност се одвија нормално, а у амбулантама за стоматологију и мамографију помјерана је и изношена опрема, тако да се наставак здравствене дјелатности у њима очекује почетком идуће седмице - истакла је Курбалија и додала да пацијенти од јуче могу да долазе у Дијагностички центар.

Курбалија је истакла да радници остају при захтјевима за ревизију приватизације "Медицинске електронике" као и за утврђивање одговорности појединаца који су довели до проблема.

Привремени стечајни управник у предузећу "Медицинска електроника" Лазо Томић рекао је Срни да је, у складу са Законом о извршном поступку, у присуству извршног судије и полиције отворен објекат Дијагностичког центра чиме је радницима дозвољен приступ на њихова радна мјеста.

- Већи дио опреме је помјерен и налази се у ходницима објекта, предстоји нам примопредаја између извршног судије и одговорних лица у објекту - прецизирао је Томић и најавио формирање комисије која ће обавити попис опреме, послије чега ће бити утврђено да ли је нешто изузето из објекта.

- Експерти треба да утврде стварно затечено стање, послије чега ће се знати да ли ће неко одговарати за дио медицинске опреме који је оштећен - рекао је Томић.

Управа "Медицинске електронике" одбијала је да поступи у складу са рјешењем Основног суда Бања Лука од прошле седмице, којим је наложено да се омогући несметан улазак радницима Дијагностичког центра у пословне просторије објекта "Ц".

Управа

У управи "Медицинске електронике" јуче је "Гласу Српске" речено да је директор на састанку и да се обратимо члану Управног одбора предузећа Бориславу Бијелићу који је, како су казали, задужен за информисање јавности у вези са дешавањима у "Медицинској електроници". И послије бројних позива, јуче нисмо успјели да ступимо у контакт са Бијелићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана