Покренута кампања Наше је боље

Марина Чигоја
Покренута кампања Наше је боље

БAЊA ЛУКA - Кампања "Наше је боље", чија је медијска промоција почела јуче, има за циљ подизање свијести потрошача о домаћој производњи, јер се куповином домаћих производа чувају радна мјеста, обезбјеђују средства за буyетске кориснике и смањује дефицит робне размјене.

Рекла је то јуче на конференцији за новинаре у Бањој Луци директор Привредне коморе РС Драгица Ристић и додала да је у оквиру прве фазе промоције, осим медијске кампање, предвиђена и промоција домаће производње у тржним центрима широм РС, која ће почети половином сљедећег мјесеца.

- Прве активности ове кампање започеле су почетком септембра на иницијативу производних предузећа из РС која су уочила да наши производи нису довољно препознати код потрошача. С друге стране, куповина домаћих производа је посебно значајна у условима глобалне кризе, јер је то начин да сви заједно подржимо домаћу привреду - истакла је Ристићева.

Она је рекла да искуства земаља у окружењу, у којима се овакве кампање воде већ годинама, дају добре резултате.

Директор предузећа "Витинка" из Козлука Владан Aндрић рекао је да су произвођачи први осјетили потребу за оваквом кампањом, те нагласио да ће она имати велики значај, ако се пренесе на сваког становника РС и БиХ.

- "Витинка" тренутно издваја седам до осам милиона марака годишње по основу обавеза према држави. Aко са овом кампањом повећамо производњу само за 20 одсто, значајно ће се повећати и издвајања која иду у буyет РС - истакао је Aндрић.

Директор "Еурохема" Бања Лука Ненад Опачић позвао је становнике РС да се појединачно укључе у ову кампању и подрже домаћу производњу. Он је рекао да ће ова кампања бити прекретница у односима купац-домаћи производ.

Знак за квалитет

Драгица Ристић је рекла да је једна од активности кампање и успостављање система визуелног означавања производа, односно додјељивање знака за препознатљиви квалитет. Знак ће се, према њеним ријечима, додјељивати у оквиру традиционалне манифестације "Избор најуспјешнијег предузећа за 2009. годину" крајем марта 2010.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана