Покренут претходни стечајни поступак у Медицинској електроници

В. К.
Покренут претходни стечајни поступак у Медицинској електроници

БAЊA ЛУКA - Основни суд у Бањој Луци донио је у петак рјешење о отварању претходног стечајног поступка по захтјеву групе радника "Медицинске електронике", а за привременог стечајног управника предузећа "Медицинска електроника" именован је Лазо Томић, јавила је Срна.

Рјешењем, које је потписао стечајни судија Недељко Милијевић, јавља Срна, одређена је привремена мјера којом се забрањује стечајном дужнику, односно предузећу "Медицинска електроника" да без сагласности привременог стечајног управника располаже покретном и непокретном имовином, новчаним средствима и правима стечајног дужника.

Изречена је и мјера забране појединачних принудних извршења покренутих против стечајног дужника и привремено их обуставио, те наложио Привредном регистру, Земљишно-књижном одјељењу суда и бањолучкој Подручној јединици Управе за имовинско-правне и геодетске послове да укњиже рјешење о покретању претходног стечајног поступка у земљишним књигама и катастру.

Основни суд Бања Лука, пише Срна, донио је и рјешење о привременој мјери обезбјеђења којом се налаже противнику предлагача, "Медицинској електроници", да одмах по пријему овог рјешења омогући несметан улазак радницима предлагача у пословне просторије објекта "Ц".

- Aко противник предлагача не поступи по рјешењу одмах, а најкасније истога дана по његовом пријему, налаже се извршном органу суда да отвори улазне и остале просторије објекта, обезбиједи радницима приступ комплетној опреми, документацији и личним стварима и обављање регистроване дјелатности - наведено је из Суда, пренијела је Срна.

Радници "Медицинске електронике" поднијели су Основном суду Бања Лука, 29. јануара приједлог за отварање стечајног поступка над овим предузећем, због тога што им стечајни дужник није исплатио потраживања из радног односа, као и због блокаде рачуна стечајног дужника више од 24 мјесеца, подсјећа Срна. Менаџмент Дијагностичког центра Бања Лука није иселио опрему из објекта "Ц" до 30. јануара, што је био обавезан да учини према Споразуму о раскиду уговора о закупу просторија и опреме са "Медицинском електроником".

Управа

Здравствени радници и доктори ни у петак нису могли да уђу у просторије Центра. У управи "Медицинске електронике" до закључења овог броја "Гласу Српске" нису одговорили на питања да ли су упознати са одлуком суда, ни када ће радницима Дијагностичког центра дозволити улаз у просторије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана