Појефтињују позиви у фиксној телефонији

Милијана Латиновић
Појефтињују позиви у фиксној телефонији

Бањалука - "Телеком Српске" од 1. јануара идуће године уводи јединствену цијену за фиксну телефонију према којој ће позиви према другим фиксним мрежама у БиХ бити јефтинији.

Из Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ саопштили су да ће јединствена цијена за позиве према фиксним мрежама износити 0,04 марке по минути без ПДВ-а за кориснике "Телекома Српске".

- За кориснике основног тарифног пакета, цијена позива унутар фиксне мреже "Телекома Српске" је остала иста, док је цијена позива према другим фиксним мрежама у БиХ снижена за 23,08 одсто - саопштено је из РАК-а.

Осим за "Телеком Српске", РАК је дао сагласност и за нове цјеновнике "БХ телекома", те "Хрватских телекомуникација", који такође ступају на снагу 1. јануара.

"БХ телеком" уводи јединствену цијену за позиве према фиксним мрежама у БиХ у износу од 0,042 КМ по минути без ПДВ-а.

- За кориснике основног тарифног пакета, цијена позива унутар фиксне мреже "БХ телекома" је повећана за 27,27 одсто док је цијена позива према другим фиксним мрежама у БиХ снижена за 19,23 одсто - саопштили су из РАК-а.

Додају да је ова компанија укинула попуст на цијене позива  унутар фиксне мреже у периоду слабог саобраћаја, односно радним даном од 19 до седам часова, а недјељом и у дане државних празника од нула до 24 часа. 

Највишу цијену разговора плаћаће корисници "Хрватских телекомуникација" који уводе јединствену цијену за позиве према фиксним мрежама у износу од 0,048 КМ по минути без ПДВ-а.

- За кориснике основног тарифног пакета, цијена позива унутар фиксне мреже "Хрватских телекомуникација" је повећана за 37,14 одсто, док је цијена позива према другима унутар фиксне мреже остала непромијењена - саопштено је из РАК-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана