Погледајте како са бесплатних 50 евра можете да зарадите на акцијама Yahoo-а

Глас Српске
Погледајте како са бесплатних 50 евра можете да зарадите на акцијама Yahoo-а

Посљедњих неколико година су биле веома турбулентне за Yahoo. Уз мноштво реорганизација ова компанија није успијевала да пронађе праве људе и начине да стабилизује своје пословање и учешће на тржишту, а Merissa Mayer, актуелни CEO компаније, најчешће је била окривљивана за то.

Међутим и поред тога што Yahoo није пословао превише успјешно као интернет компанија, његове акције су порасле. Од када је Merissa Mayer 2012. године дошла на чело компаније, цијена акција се више него удвостручила, са 15 долара на тренутних 35 долара. Ипак главни разлог за то било је власништво значајног дела акција Алибаба-е, кинеске компаније за онлине трговину. 

Укључите се у трговање цијеном акција Yahoo-а и почните да зарађујете на свјетској берзи од своје куће у 3 једноставна корака:

1. региструјте бесплатни налог за трговање на линку овде

2. верификујте налог за трговање и

3. аутоматски добијате бесплатних 50 евра на свом налогу са којима одмах можете да почнете да тргујете и зарађујете

Yahoo! је купио дио Алибаба-е пре више од деценије договором који је постигао Jerry Yang, један од оснивача Yahoo!-а. Данас Алибаба обухвата 80% трговине путем интернета у Кини. Прије него што је Алибаба одржала највећу IPO у историји, акције Yahoo!-а су биле најлакши начин да инвеститори купе дио ове кинеске компаније.

Yahoo! посједује акције Алибабе у вредности око 40 милијарди долара. За сада акције се чувају по страни јер без обзира на њихову номиналну вриједност, оног момента када се активирају, њихова вредност више неће бити 40 већ 24 милијарде долара због пореза. Уколико Yahoo! прода акције Алибабе, порез који ће морати да плати је $16 милијарди. Уколико акције буду предате акционарима, Yahoo! ће такође морати да плати порез од  $16 милијарди.

Једино ријешење је да се акције предају акционарима док су још увијек на неки начин запечаћене. Начин да се то оствари је такозвани ’spin-off’, да се формира нова независна компанија Aabaco у чијем власништву ће заправо бити акције Алибаба-е. И ако нова компанија Aabaco неће бити у повољнијем положају по питању плаћања пореза од Yahoo!-а она је ипак без другог базног бизниса о коме мора да води рачуна, за разлику од Yahoo!-а, и као таква лако може бити купљена од стране неке друге компаније. Међутим то  је још увијек у сфери спекулација. Тренутна ситуација је таква да Yahoo! покушава да нађе најбољи начин да обави овај spinn-off при чему и не крије да је основни циљ уштеда $16 милијарди на рачун пореза. Ипак IRS (Организација за контролу прихода и плаћања пореза владе САД-а) снажно се успротивила и одбила да одобри овај spin-off. 

Према многим економистима управо начин на који Yahoo изађе на крај са овим проблемом у највећој мјери ће утицати и на цену његових акција.

’Према аналитичарима из CNN money-а, уколико се проблем успјешно ријеши цена акција би могла да порасте и до 41 долар. Међутим, уколико се то не деси, могла би да падне и на 30 долара’, каже информисан извор из Fortrade-а.

********

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti
Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана