Подршка руралном развоју привреде

Агенције
Подршка руралном развоју привреде

Модрича - Министарка трговине и туризма Републике Српске Горана Златковић изјавила је данас да ће Влада Српске и у наредном периоду пружати снажну подршку руралном развоју привреде у свим локалним заједницама, а посебно у онима у којима живе повратници.

Златковићева је на свечаном отварању Трећег сајма руралне привреде - Таревци 2012 рекла је да су Таревци позитиван примјер како се ваљано организује живот, посебно тамо гдје живе повратници.

“Влада Републике Српске и ресорно министарство и у наредном периоду ће подржавати овај и сличне пројекте. У наредном периоду пружићемо снажну подршку овом виду развоја и сарадње у овој, али и свакој другој локалној заједници, а посебно тамо гдје су повратници”, рекла је Златковићева.

Потпредсједник Републике Српске Енес Суљкановић рекао је да су Таревци добар примјер гдје су уложена средства дала изванредне резултате.

“Треба улагати тамо гдје људи раде и правилно утроше средства. Таревци су сјајан примјер, а овај сајам је бренд Тареваца”, поручио је Суљкановић.

Замјеник начелника општине Модрича Бојан Видић рекао је да је добра страна овог сајма то што се људи окупљају и међусобно повезују, што је добар пут за развој и напредак.

“Добро је што људи оно што произведу на својим њивама на овај начин покажу и да се повезују међусобно”, рекао је Видић.

Нахдет Сулејмен,директор Земљорадничке задруге “Таревци”, која је домаћин сајма, поручио је да мјештани Тареваца и грађани Модриче сматрају да не постоје препреке које могу зауставити људе који желе бољи живот за себе, своју породицу и локалну заједницу.

“Не кажемо да данас немамо и превише различитих препрека на путу ка остварењу тог циља. Ми знамо шта хоћемо, како то можемо остварити. Имамо јасну визију, стратегију,програме, планове и пројекте и сигурни смо да се можемо носити са свим препрекама”, рекао је Сулејмен.

На привредној манифестацији у Таревцима учешће је узело 45 излагача из више општина Републике Српске и Федерације БиХ.

Уз Агенцију за развој малих и средњих предузећа и Туристичку организацију Модриче, организацију једнодневне привредне манифестације у Таревцима подржала је и општина Модрича.

Претходно су министарка Златковић и потпредсједник РС обишли погон за сушење воћа и поврћа у Агробизнис центру у Таревцима, који је смјештен у објекту Пословног инкубатора, те погон за производњу обуће “Бема”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана