Подравка: Не спајамо се с МК групом

SEEbiz
Подравка: Не спајамо се с МК групом

Загреб - Подравка је саопштила да не преговара с МК групом о корпоративном повезивању већ само о могућој пословној сарадњи двије компаније на неким тржиштима.

Реагујући на медијске написе да је МК група, у власништву Миодрага Костића, заинтересована за корпоративно повезивање с Подравком и инвестирање у Хрватску, из Подравке поручују „како с МК групом не преговарају ни о каквом облику власничког, односно корпоративног повезивања или удруживању, већ само о могућој пословној сарадњи двије компаније на неким тржиштима“.

О евентуалним исходима поменутих преговора, Подравка ће, како наводе, правовремено обавјестити јавност, преноси регионални портал SEEbiz.eu.

МК група, компанија српског „краља шећера“ Миодрага Костића, открила је прије два дана да већ неколико мјесеци преговара с копривничком „Подравком“, са којом наводно планира удруживање.

Костић, један од најбогатијих срспких предузетника, који је најавио и инвестиције од око 100 милиона евра у послове у Хрватској, изјавио је како су преговори с „Подравком“ у завршној фази.

Он је још половином ове године, на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, изишао с идејом о удруживању сродних компанија у региону.

Костић је предложио стварање велике компаније под називом АМАНП, што су почетна слова компанија које би се према његовој идеји ујединиле - Агрокор, МК група, Атлантик Група, Нектар и Подравка.

„Заједничка компанија имала би једну управу и имала би приход од око седам милијарди евра и за њу би владао велики интерес. Ако се на време не опаметимо, бићемо само посматрачи у великој европској утакмици“, поручио је Костић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана