Поднио сам тужбу против Митровића

Милка Милуновић
Поднио сам тужбу против Митровића

БAЊA ЛУКA - Власник 54 одсто акција у предузећу "Бетонски производи" Бања Лука Јован Видовић каже да је поднио тужбу против другог акционара Стеве Митровића због изношења неистина у медијима о приватизацији у овом предузећу.

Видовић оспорава акцијски удио Стеве Митровића у "Бетонским производима" и тврди да он нема 46, него да располаже са тек 27 одсто капитала у овом предузећу.

- Митровић и ја смо се нагодили да он мени уступи своје акције за 800.000 марака. Послије неколико дана Митровић  је од мене  путем телефона тражио 1.200.000 марака за своју удио у предузећу - тврди Видовић.

Стево Митровић одбацује Видовићеве тврдње и каже да је власнички удио од 46 одсто акција остварио заједно са  групом акционара.

- Не нудим акције на продају, нити ми је то намјера - истиче Митровић.

Понавља да је посебна прича замјена некретнина, у којима је Видовић парцеле чија је вриједност милион марака замијенио за ексклузивни плац у центру града тржишне вриједности око десет милиона марака.        

Митровић је раније "Гласу Српске" казао да је Видовић незаконито приватизовао већински пакет акција у овом предузећу, те да му је у том поступку помогла бивша управа предузећа и недавно суспендовани службеник ИРБ-а Драган Церовац.

- Церовац је Видовићу омогућио незакониту докапитализацију предузећа у вриједности од 590.000 марака. Докапитализација је требала бити извршена преко Видовићеве фирме "Aуди центар", али о томе не постоји писани траг - тврди Митровић.

Митровић тврди и то да му је Видовић нудио милион марака да откупи његове акције, али да је то одбио. Видовић тада није желио да коментарише Митровићеве тврдње.

Докапитализација

Јован Видовић је нагласио да је у складу са законским прописима извршио докапитализацију предузећа у вриједности од 590.000 марака. Митровић тврди да је докапитализација требала бити извршена преко Видовићеве фирме "Aуди центар", али да о томе не постоји никакав писани траг.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана