Поднијета пријава против менаџмента Медицинске електронике

Глас Српске
Поднијета пријава против менаџмента Медицинске електронике

БAЊA ЛУКA - Синдикат здравства и социјалне заштите РС и синдикална организација Центра за медицинска истраживања поднијели су јуче кривичну пријаву Окружном тужилаштву у Бањој Луци против менаџмента и Управног одбора "Медицинске електронике" Бања Лука, јавила је Срна.

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите РС Миленко Гранулић рекао је Срни да је кривична пријава против чланова Управног одбора "Медицинске електронике" Бања Лука поднесена јер је УО донио противзаконите одлуке, којима се за кратко вријеме послије приватизације 34 одсто капитала ове установе, приступило издавању здравственог дијела Центра, за канцеларијски простор Телекомуникацијама РС.

Он је истакао да је Синдикат здравства и социјалне заштите РС јуче истовремено упутио захтјев директору Пореске управе РС Мили Баники за наплату доприноса у "Медицинској електроници".

Гранулић се јуче састао и са предсједником Владе РС Милорадом Додиком, који је, како каже, "дао пуну подршку радницима Центра на начин да је упутио допис Окружном тужилаштву Бања Лука у којем се наводи да је Влада РС упозната о кривичној пријави у вези са приватизацијом "Медицинске електронике", због чега тражи да се хитно испитају поступак и начин приватизације и да се у вези с тим у што краћем року утврди чињенично стање", јавља Срна. 

Он је навео да је Додик упутио и други допис Основном суду Бања Лука у вези са покретањем стечајног поступка над предузећем "Медицинска електроника", у којем Влада РС тражи да хитно буде узет у разматрање приједлог стечајног поступка.

Предсједник синдикалне организације Центра за медицинска истраживања Татјана Курбалија рекла је за Срну да, упркос у петак постигнутом договору са предсједником Владе РС Милорадом Додиком да ће радници од јуче бити враћени на своја радна мјеста, обезбјеђење које је унајмила "Медицинска електроника" осми дан заредом не дозвољава радницима Центра улазак у службене просторије.

Подржана иницијатива

Премијер РС Милорад Додик рекао је да је упутио ургентан захтјев надлежном тужилаштву и суду да испита све у вези с приватизацијом здравствене установе "Медицинска електроника", као и да ли има елемената за стечајни поступак. Он је нагласио да је подржана и иницијатива синдиката који је тражио да се испита уплата пореза и доприноса, а из Пореске управе је добио увјерење да ће данас обавити преглед у "Електроници". Додик је додао да је добио обећање од акционара "Електронике" да ће се састати са радницима и пронаћи неко рјешење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана