Подијељено тржиште велики проблем БиХ

Глас Српске
Подијељено тржиште велики проблем БиХ

СAРAЈЕВО - Високи представник у БиХ Валентин Инцко оцијенио је у петак на Јахорини да је подијељено тржиште у БиХ директно одговорно за незапосленост и скандалозно раширено сиромаштво.

- Недостатак напретка у стварању јединственог економског простора у БиХ велики је "кривац" за катастрофалан пад БиХ на међународним економским љествицама - рекао је Инцко на сесији "Парламент за Европу", на којој је разговарано о стварању јединственог економског простора у БиХ у контексту европских интеграција, пренијела је Срна.

Инцко је указао на неповољне услове за пословање у БиХ, посебно за стране инвеститоре, наводећи да се БиХ у овој области налази при дну љествице европских и свјетских земаља, али да је важно да у томе не заостаје пуно за земљама у региону, односно да држи корак са сусједима.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић рекао је да је овај скуп прилика да се сагледа позиција БиХ у евроатлантским интеграцијама, посебно када је ријеч о испуњавању обавеза из Споразума о стабилизацији и придруживању.

Зиројевић је указао и на значај усвајања закона о малим и средњим предузећима, наводећи да се у ову категорију сврстава 95 одсто привредних субјеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана