Под истрагом два телеком оператера

Глас Српске
Под истрагом два телеком оператера

БAЊA ЛУКA - Конкуренцијски савјет БиХ на сједници одржаној у уторак у Сарајеву усвојио је закључак о покретању поступка против компанија "Телеком Српске" и "БХ Телеком".

У саопштењу из Савјета није појашњено шта је повод и због чега је донесена таква одлука.

Портал Цапитал.ба, објавио је да је Конкуренцијски савјет БиХ покренуо поступак против ова два телеком оператера због сумње у постојање забрањеног споразума и злоупотребе доминантног положаја, што је кажњиво по Закону о конкуренцији БиХ, а на захтјев алтернативног оператера фиксне телефоније.

Цапитал.ба пише да фирма за информатички инжењеринг и услуге "Aкт.онлине" из Сарајева у свом захтјеву наводи да су "БХ Телеком" и "Телеком РС", по Закону о комуникацијама БиХ и Правилнику РAК-а, као јавни оператери дужни да понуде другим оператерима, укључујући и подносиоца захтјева, прикључак на инфраструктуру (тзв. интерконекција), али да њихов захтјев за прикључење поменути оператери нису прихватили.

У компанији "Телеком Српске" јуче су рекли да нису добили одлуку Конкуренцијског савјета, те да ће се јавности поводом ове одлуке обратити данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана