Почиње исплата регреса за сјетву

Глас
Почиње исплата регреса за сјетву

БAЊA ЛУКA - Све је спремно за почетак исплате регреса за сјетву и садњу пољопривредних култура, као и подстицаја за дугорочна улагања и рурални развој Републике Српске за шта је одобрено укупно 6.500.000 КМ.

Ово је Срни потврдио портпарол Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Бојан Кецман.

- У наредних неколико дана започеће исплата средстава пољопривредним произвођачима у РС који испуњавају услове предвиђене Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села у 2008. години - прецизирао је Кецман.

Он је нагласио да је у овој години, за сјетву и садњу пољопривредних култура укупно исплаћено 13.386.006 КМ.

Предсједник Удружења пољопривредних произвођача Републике Српске (РС) Владимир Усорац нагласио је да је задовољан начином и критеријумима при исплати средстава регреса за сјетву и садњу као и подстицаја за рурални развој, чиме су спријечене злоупотребе у овој области.

- У Министарству се поштују услови из Правилника о добијању ових средстава и то је веома добро јер је све мање злоупотреба зато што је уведен ред и тачно се зна ко има, а ко нема права на та средства - рекао је Усорац.

Регистрација

Усорац је напоменуо да је најзначајнији помак учињен увођењем обавезе регистрације пољопривредних газдинстава и производње, тако да сада они који немају никакву производњу “више немају шансу” да добију било каква средства, што се раније дешавало у немалом броју случајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана