Почиње дводенвни састанак Г20

Aгенције
Почиње дводенвни састанак Г20

Мексико Сити - Министри финансија Г20 данас започињу дводневне разговоре с циљем умањења страховања од глобалног економског пада усљед дуготрајне дужничке кризе у еврозони и евентуалних фискалних проблема у САД.

Министри финансија у гувернер и Централних банака земаља чланица Г20 састају се у Мексико Ситију у вријеме када презадужена Грчка и даље изазива проблеме у Европи док се Шпанија бори са притиском да затражи финансијску помоћ.

Грчки званичници воде преговоре са ревизорима из ЕУ, Европском Централном банком /ЕЦБ/ и Међународним монетарним фондом /ММФ/ око мјера штедње које Атина мора да предузме како би добила траншу финансијске помоћи и избјегла банкрот.

Фискална ситуација у САД, такође, изазива забринутост, али званичници не очекују никакав помак док не буду одржани предсједнички избори 6. новембра.

Бијела кућа и Конгрес морају да постигну компромис до краја године како би избјегли "фискалну провалију" аутоматских мјера штедње и повећања пореза за које стручњаци сматрају да би могли нашкодити америчкој економији и отежати глобални раст.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана