Почео сајам AГРОС 2008

Глас Српске
Почео сајам AГРОС 2008

БAЊA ЛУКA - Предсједник РС Рајко Кузмановић изјавио је јуче да је Српска одлучна да побољша стање у области пољопривреде и прехрамбене индустрије и учини је профитабилнијом, преноси Срна.

- Одржавање сајмова, на којима стручњаци из различитих области могу размијенити знања и искуства, доприноси остваривању ових циљева - истакао је Кузмановић, отварајући у Бањој Луци 12. међународни сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије AГРОС 2008.

Кузмановић је нагласио да су усвајањем Стратегије развоја пољопривреде до 2015. године утврђени циљеви дугорочног развоја и да је донесен и План коришћења средстава за развој пољопривреде и села у укупном износу од 80 милиона марака за ову годину.

Кузмановић је нагласио да се на путу европских интеграција и провођењем ССП-а очекује помоћ ЕУ у модернизацији и структурисању пољопривреде и сектора прехрамбене индустрије у БиХ.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Радивоје Братић је истакао, да Влада РС у поређењу са околним земљама процентуално издваја највише средстава за развој пољопривреде и села.

12. међународни сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије AГРОС 2008 окупио је више од 120 домаћих и страних излагача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана