Почели преговори са Свјетском банком

М. Ч.
Почели преговори са Свјетском банком

БAЊA ЛУКA - Представници Владе Републике Српске, које предводи министар финансија РС Aлександар Џомбић, и представници Инвестиционо-развојне банке РС учествују на преговорима са представницима Свјетске банке о предложеном зајму у износу од 70 милиона америчких долара за Пројекат подршке финансирању малих и средњих предузећа.

Преговори су почели јуче у централној згради Свјетске банке у Вашингтону, саопштено је из Министарства финансија РС. Из Министарства наводе да је развојни циљ предложеног пројекта јачање доступности финансирања за мала и средња предузећа у РС и БиХ у контексту глобалне финансијске кризе, а примарни корисници пројекта била би мала и средња предузећа у БиХ која доприносе расту регионалне привреде и извоза.

Као дио преговора очекује се и разматрање правне документације, укључујући аспекте услова под којим би требало да се одобри зајам, институционалних аранжмана, финансијског управљања, исплата, набавки и заштитних механизама. На преговорима ће се утврдити тачан износ средстава за РС, која ће се реализовати преко Инвестиционо-развојне банке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана