Почели Дани вина бањолучке регије

М. Ми.
Почели Дани вина бањолучке регије

БAЊA ЛУКA - Дводневна, седма по реду манифестација "Дани вина Бања Лука", чији је циљ подршка развоју виноградарства и винарства на подручју бањолучке регије и јачање винске културе почела је у петак.

Петнаест винара бањолучке регије представиће око 50 својих производа, а поред посјете виноградима и винским подрумима, биће одржана и трибина на тему "Могућности и перспективе узгоја винове лозе и производње вина у бањолучкој регији."

Предсједник Организационог одбора манифестације Војислав Тркуља најавио је да ће бити додијељене награде најбољим винарима у категорији најбоље бијело и црвено вино, те награде за најбољи производни, млади и мали виноград у бањолучкој регији.

На крају манифестације у суботу увече, у хотелу "Босна", вину у част, биће одржан "Вински бал."

Професор Пољопривредног факултета из Новог Сада Небојша Марковић казао је да се у бањолучкој регији посљедњих година појављују нови перспективни засади са сортиментима који су предодређени прављењу врхунских вина.

Организатори ове манифестације су Ротари клуб Бања Лука и Удружење виноградара и винара РС, а подршку организаторима дао је и Подрум Вукоје из Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана