Почеле припреме за производњу у Дрвној индустрији Власеница

Зоран Јовановић
Почеле припреме за производњу у Дрвној индустрији Власеница

ВЛAСЕНИЦA - У Новоформираном предузећу за прераду дрвета и производњу намјештаја Дрвна индустрија Власеница (ДИВ) јуче су почели припремни радови за почетак производње.

Званични почетак производње очекује се 22. септембра.
На крају стечајног поступка Фабрику стилског намјештаја "10. август"' у Власеници крајем јула ове године је за 3,2 милиона марака купила Влада РС и формирала ново предузеће ДИВ.

Намјера Владе је, према ријечима в.д. директора ДИВ-а Младена Поповића, да обнови производњу и запосли најмање 150 радника у сачуваним погонима некад највећег извозника у власеничкој општини.

- На пословима припреме за обнову производње ангажовано је око четрдесет некадашњих радника "10. августа". У току је регистрација новог предузећа ДИВ. У наредних мјесец дана број запослених ће порасти на 150. За припрему погона за производњу Влада РС, као власник и оснивач Дрвне индустрије Власеница издвојила је милион марака и донијела одлуку да у ову фабрику у почетку производње инвестира 3,5 милиона марака - рекао је Поповић.

Нагласио је да очекује да ће обновљена фабрика убрзо повратити свој некадашњи реноме.

- Надам се да ћемо уз стручну радну снагу, и ефикасну комерцијалу, обезбиједити мјесто на тржишту, како у БиХ, тако и у земљама у које је некада ова фабрика извозила скоро 90 одсто својих производа - нагласио је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана