Почела производња у технолошком бизнис-парку

СРНА
Почела производња у технолошком бизнис-парку

Бањалука - У Технолошком бизнис-парку у Бањалуци почела је производња у два предузећа, а ускоро се очекује почетак рада у још двије фирме, рекао је градоначелник Слободан Гаврановић.

Гаврановић је изјавио Срни да је почетком производње поручено инвеститорима да дођу у Бањалуку која ће заинтересованима омогућити погодности да би се што дуже задржали.

"Неки инвеститори су спремни да купе земљиште које ћемо понудити на продају и тако ћемо им стварати погодности", рекао је Гаврановић.

У Технолошком бизнис-парку прво је прошле седмице почело да ради предузеће за производњу амбалаже од папира "Ролофлекс", а јуче је почела и производња у предузећу "Италиана", које производи тјестенину.

Два предузећа, у којима се ускоро може очекивати почетак производње, преузела су просторе у Технолошком бизнис-парку.

Гаврановић каже да је веома задовољан радом у Технолошком бизнис-парку, јер су тиме, како каже, уродили плодом вишегодишњи напори градске управе да се покрене производња у Рамићима и отворе нова радна мјеста.

"Ово је заправо подршка града Бањалука развоју привреде. Користи ће доћи кроз порезе, нова запошљавања, плате радницима, а ту су и индиректни ефекти, који се односе на стварање предуслова за бржи развој", рекао је Гаврановић.

Миодраг Бајић, власник предузећа "Ролофлекс" које тренутно запошљава шест радника, каже да су задовољни условима и да се нада да ће ускоро почети да раде и друге компаније.

Он је додао да је остало још неких мањих проблема који се тичу прикључака на инфраструктуру, али се то рјешава у ходу заједно са представницима Градске развојне агенције.

У Градској управи Бањалука 27. децембра прошле године потписани су уговори о уласку првих инвеститора у Технолошки бизнис-парк. Осим предузећа "Ролофлекс" и "Италиана", уговоре су потписале "Механичке конструкције" из Италије и бањалучко предузеће "Мајкић".

Ова четири предузећа запослиће око 100 радника, с тим да ће, према достављеним бизнис-плановима, до 2019. године запослити још око 400 радника.

"Механичке конструкције", као закупац по површини највећег пословног простора, планира да укупно запосли око 300 нових радника.

Примопредаја свих пословних простора који су издати у закуп завршена је и у току је адаптација простора. Очекује се да предузеће "Мајкић" од 1. фебруара почне производњу картонске амбалаже.

Предузеће "Механичке конструкције" за производњу кранова и дизалица, имајући у виду сложеност посла којим се баве, посао би требало да почну у фебруару. Ријеч је о италијанској компанији која већ има сличан погон у Котор-Варошу.

Технолошки бизнис-парк налази се у простору некадашњег предузећа Унис ваљаонице хладно ваљаних трака. Уговором о куповини имовине овог предузећа у августу прошле године град Бањалука је стекао право својине над непокретностима на локацији у Рамићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана