Почела производња у Сави

Глас Српске
Почела производња у Сави

БИЈЕЉИНA - У Прехрамбеној индустрији "Сава Бијељина" покретањем погона за прераду грашка јуче је званично почела производња.

Предузеће, које је крајем прошле године за два милиона марака купио бизнисмен Милорад Крстић, до краја септембра радиће у пуном капацитету.

Помоћник директора "Саве Бијељина" Драгомир Љубојевић казао је да ће послије сезонске прераде 450 тона грашка, почети и прерада вишње.

- Прерада грашка резултат је уговора са Пољопривредним добром "Семберија". У току је комплетирање линије за вишње, а послије тога у "Сави" ће се прерађивати краставци и остале културе - рекао је Љубојевић и додао да ће на јесен бити комплетирано свих осам аутономних линија, како би "Сава Бијељина" била у погонском капацитету за прераду око 12.000 тона, јавила је Срна.

Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Милица Марковић, која је присуствовала званичном почетку производње у "Сави", подсјетила је да је Влада Републике Српске дала значајну подршку овој прехрамбеној индустрији, тако што је помогла да се изврши приватизација.

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић изразио је увјерење да ће ова прехрамбена индустрија "стати на ноге" и да ће пољопривредни произвођачи имати коме да продају своје производе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана